Batman 80 vuotta, 2 videota

SarjakuvaTV vieraili suuressa Batmanin 80 vuotisjuhlanäyttelyssä tammikuussa Angoulemessa. Näyttelyn vetonauloina olivat Tim Burtonin Batman-leffan auto sekä pieni Bat-luola. Näyttelyn tekstiplanssit olivat lakisääteisesti ranskaksi, mutta hahmon historiahan on useimmille sarjakuvan suurkuluttajille jo ennestään tuttu. Arkkikonnat tietenkin esiteltiin huolella ja osa heistä oli kirjaimellisesti paiskattu Arkham Asylym -mielisairaalaan. Sarjan pitkää historiaa käytiin läpi useammaltakin kantilta. Bob Kanen ja Bill Fingerin manttelinperijät, Batmania eri vuosikymmenillä uudistaneet tekijät saivat osakseen ansaittua huomiota. Ihmispaljous ja juna-aikataulu pakottivat Retsin osittain juoksemaan tilan läpi, jotta loistavan originaalinäyttelyn tutkiskeluunkin jäi aikaa. Niiden ympärillä samaan aikaan pyörinyt piirtäjä Paul Dinin seurue varasti silti osan toimittajan huomiosta. Juhlavuoden tiimoilta Angoulemessa pyöri muitakin Batman piirtäjiä. Dini, Frank Miller ja britti Mark Simpson alias Jock esitelmöivät.

Rallienglannilla galleriassa

Gene Ha (tuttu meilläkin Musta ja valkoinen -antologiasta sekä Teräsmies Miehet terästä -albumista) oli tuonut kaupunkiin yksityisnäyttelynsä. Se kattoi miehen koko tähän astisen uran DC:llä, Marvelilla ja vielä sen jälkeisen ajankin. Ha antoi ystävällisesti pienen haastattelun Retsille, joka tuppautui hänen juttusilleen puoli väkisin jo ennen avajaisia.
Amerikkalaispiirtäjä kertoi työskentelystään ja kiitteli vanhan koulun käsikirjoittaja Archie Goodwinia, joka toimi pitkään myös toimittajana DC:llä. Alan Mooren kanssa syntynyt Top Ten ja sen jatko-osa, kuuluvat niin ikään Han mieluisimpiin työtehtäviin, ajalta ennen oman, joukkorahoitteisen Mae -sarjan syntyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s