Esiäiti ja villit peurat

aulikki_wpAulikki Oksasen kokoomakirja Outojen kieli ei aivan ehtinyt Porvoon Å-Festiin, jonka lavalla Ville Hänninen haastatteli taiteilijaa 10.2. 2018. Festaripaikalle, Taidetehtaalle oli kuitenkin pystytetty Taidemuseon tarjoama piirrosnäyttely.
Oksasen tuotannon teemana toistuvat vääryydet, kieroudet ja kiellot. Uuteen kokoelmaan on kerätty kantaaottavia ja edelleen ajankohtaisia töitä. Taiteilijana monialainen Oksanen kertoo tallenteessa uuden kirjansa sisällöstä, esikuvistaan ja työskentelymetodeistaan. Mistä löytyi esiäiti ja lintunainen? Entä miten Oksanen alun perin ryhtyi yhdistämään kuvia ja tekstejä?

Vähän yli 20 minuuttinen video näyttää Oksasen laulamassa, lausumassa ja muistelemassa.  Suomalainen sarjakuva- ja kustannuskenttä oli 1960-luvulla  huomattavan erilainen kuin nykyään. Kotimaisen sarjakuvan lippua piti ylhäällä Keijo Immosen Kirjayhtymä. Oksasen ohella tuohon aikaan sarjakuvan tiimoilta kulttuurikentässä häröili vain kuvataiteilija Alpo Jaakola sekä muutama muu tekijä. Touko Siltala puolestaan vaikutti 2000-luvun alussa Oksasen omaelämäkerran toteutumiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s