Eteenpäin työntyvä voima

radioepis8400Pitkästä urastaan ja laajasta tuotannostaan tunnettu sarjakuvapiirtäjä P. A. Manninen pohjaa tekemisensä amerikkalaiseen sarjakuvakulttuuriin. Retsi tapasi tuon Hakametsän hermiitin helmikuun alussa Tampereella.

Sarjakuvaradion haastattelussa Manninen kertoo filosofiasta taiteensa takana sekä tunnetuimmista sarjakuvahahmoistaan Teräsliljasta ja Kapteeni Kuoliosta. Kevään uutuusalbumit Pottakylän lapset ja Kapteeni Kuolio ja Hervannan Hiisi tulevat mukavasti taustoitetuksi jo ennen ilmestymistään.

Reilun tunnin (1:08:09) mittaan puhutaan monista muistakin sarjakuvista sekä kansien tekemisestä ja sarjakuvien markkinoinnista. Vähemmän tunnetut kaupalliset strippisarjakuvat opettivat tekijälleen paljon piirtäjän kohtelusta lehdissä. Kaiken kukkuraksi sarjakuvatohtori kertoo, miten kuka tahansa voi selvitä elämässä paremmin maagisen ajattelun avulla.

Paminiointisessio Tampereella jatkuu sarjakuvaradiossa uusin aihein viikon kuluttua.

1 Comments

  1. Ehdotin itse aika lailla projektin alussa, että siihen kannattaisi hankkia toinen piirtäjä jos sen haluaa ilmestyvän lehdessä, koska en voinut sitoutua niin isoon projektiin omien töiden ohella. (Silloin olin vielä toiveikas omien projektien suhteen.) Nyt myöhemmin ajatellen se olisi ollut varmasti ihan järkevä ratkaisu jos se olisi käynyt, olettaen siis että stripille olisi löytynyt lehti joka sitä julkaisisi. Pari strippiä on yhä Iltiksessä sisällä, mutta ne eivät tulleet koskaan ulos ennen albumin julkaisua.

    Tykkää

Jätä kommentti